Wie ben ik?

Ik ben Jitske Leegstra, gewichtsconsulent en stresscounselor. Ik woon in Zwaagwesteinde/De Westereen.

Als sinds mijn schooltijd vind ik voeding interessant: Wat doet goede voeding met je lichaam en wat doet minder goede voeding met je lichaam.
Toen ik ongeveer 16 jaar was heb ik mijn eerste dieet gevolgd: In 7 dagen slank.  Dat sprak me wel aan zo snel afvallen, ik moest de hele dag kip eten! En ja na een paar dagen was er al 1 kg af! Wat een wonder!  Na een paar dagen ging ik weer gewoon eten want toen was ik wel klaar met kip eten. Ik ging weer gewoon eten en toen zat die kilo er direct weer aan. Ik was teleurgesteld. Toen kwam ik al tot de conclusie dat diëten niet hielp.

Getrouwd en 2 kinderen gekregen. Ik had inmiddels de ervaring dat diëten (te weinig eten)niet goed voor mij was. Ik voelde mij er beroerd door omdat mijn bloedsuikerspiegel daardoor te laag werd. Na mijn tweede kind kreeg ik een depressie en door de antidepressiva begon ik te groeien. Toen ik me weer goed voelde zat ik met een lichaam wat niet bij mij paste en wilde ik afvallen. Maar toen was er de vraag:  Hoe doe ik dat als ik niet kan diëten(lees te weinig eten).
En zo ben ik zelf aan de slag gegaan door op te schrijven wat ik at en ik berekende de cal. die ik binnen kreeg. Als ik aan anderen vertelde hoeveel ik at en toch afviel, kreeg ik als reactie: Ik moet veel minder eten om af te vallen! De kilo’s ben ik kwijt geraakt. De manier waarop ik toen ben afgevallen (en dat heb ik puur op intuïtie gedaan en met de kennis die ik toen had) is nu de basis van mijn praktijk: Stoppen met diëten, afslanken door te eten®.

Sinds mij 50ste geef ik begeleiding bij afvallen. Eerst werkte ik met een eiwitdieet, maar dat had zo zijn beperkingen. Mensen houden het niet vol om nooit brood en aardappelen te eten.  Bovendien kostte dat eiwitdieet veel geld en dat stond mij tegen.

Ik wilde afvallen voor iedereen toegankelijk maken en dat is de reden waarom ik de opleiding Gewichtsconsulent heb gevolgd bij Sonnevelt Opleidingen: Een hoog aangeschreven opleiding.
Nu ben ik al bijna 9 jaar gewichtsconsulent. In deze 9 jaar heb ik al meer dan 1000 mensen begeleid naar een slanker en fitter lichaam. En dat geeft mij veel voldoening. Ik help mensen om een goed gewicht te krijgen en een goede gezondheid. Mensen voelen zich veel fitter. Gaan weer lekker naar de WC en bovendien is het betaalbaar! 
Het jaar na het behalen van mijn diploma Gewichtsconsulent heb ik de opleiding Stresscounselor en daarna nog heel veel nascholingen op het gebied van ons denken en de psyche. Afslanken, stress, wat we denken, hoe we ons psychisch voelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om duidelijk te maken wat stresscounselor inhoud staat hieronder het praktijkvoorbeeld van Olga:

Hallo, Mijn naam is Olga 38 jaar en ik bezoek al enige tijd wekelijks Jitske.

Via een vriendin en mijn huisarts ben ik bij Jitske terecht gekomen. Tijdens mijn eerste gesprek met Jitske bleek al gauw dat er meer nodig was dan alleen hulp bij het afvallen.

Ik zat destijds behoorlijk met mezelf in de knoop: Ik had geen zelfvertrouwen, was altijd moe, erg kortaf, durfde geen nee te zeggen en was helemaal klaar met alles en iedereen. Mijn  man heeft ook de nodige moeite gedaan om mij te motiveren om hulp te zoeken.

Uiteindelijk kwam ik dus bij Jitske terecht. Er volgden wekelijkse gesprekken en ik moet zeggen dat ik nu heel anders in het leven sta dan toen ik een paar maanden geleden ben begonnen.

Ik ben 12 kilo lichter en ook mentaal ben ik een stuk beter dan toen ik begon. Ik heb geleerd om dingen waar ik anders heel lang over liep te piekeren eerder los te laten. Ook heb ik geleerd om “NEE” te zeggen of te zeggen hoe IK erover denk (dit deed ik normaal nooit). Een heel belangrijk zinnetje : ”NOU EN!”, pas ik nu ook regelmatig toe. Dit is voor mij heel belangrijk want zo hou ik mijn eetbuien onder controle.

Kortom ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet om naar Jitske toe te gaan en kan het iedereen aanraden. Ik had dit veel eerder moeten doen!

 Groeten Olga

 

 

1e consult gratis

Tijdens dit gratis en vrijblijvende gesprek, gaan we het probleem in kaart brengen en ga ik uitleggen wat mijn manier van werken is.

Maak een afspraak in
De Westereen

Maak een afspraak in
Hurdegaryp

Laatste nieuws

27-09-2014 13:20:00


 

 

Door het lidmaatschap van de BGN
kunnen 
de consulten vergoed worden
uit de 
aanvullende zorgverzekering.

 

NIEUWSBRIEF

Schrijf u nu in voor de nieuws brief en blijf op de hoogte van tips & tricks bij afvallen